Sena metode kartupeļu uzglabāšanai, lai izvairītos no produkta bojāšanās

Gadās, ka atbrauc apciemot radus uz laukiem, bet bez kartupeļu maisa mājās nelaiž. Dvēsele priecājas, jo tas ir pašaudzēts! Tomēr ik pa brīdim somā ir bojāti augļi. No tā var izvairīties, ja zināt, kā pareizi uzglabāt kartupeļus . Mēs par to pastāstīsim šodien.

Kā uzglabāt kartupeļus

Parasti pēc ražas novākšanas kartupeļus žāvē, sašķiro, saliek maisos un novieto pagrabā. Tur glabājas arī citi dārzeņi, piemēram, burkāni un bietes. Taču, kā rāda prakse, ar visu iemest maisos un nolikšanu vēsā vietā nepietiek.

Fakts ir tāds, ka normālas gaisa cirkulācijas trūkuma dēļ kartupeļi var sabojāties. No tā var viegli izvairīties, ieliekot cieti saturošu pārtiku plastmasas kastēs . Pateicoties perforētajām sienām un apakšai, dārzeņi ir labi vēdināmi. Vienkārši nav iemesla pūšanai.

Lasi arī: Kas notiks, ja pirms ziemas neizraksiet dāliju saknes?

Lasi arī: Ar ko salaistīt dobes rudenī, lai nākamajā gadā aizsargātu gurķus un tomātus no kaitēkļiem un slimībām

Turklāt kastes var sakraut vienu uz otras. Vertikālā uzglabāšana ļauj ietaupīt vietu pagrabā, ko nevar teikt par līdz ietilpībai piebāztu maisu kaudzi.

Lai saglabātu ražu no sēnītēm un pelējuma, varat izmantot pelnus. Ideālā gadījumā pagrabu un pašus kartupeļus vajadzētu nedaudz izžāvēt. Pēc tam kastu (piemēram, koka) apakšā jāieber smilšu un pelnu slānis. Tādā veidā kartupeļi tiks uzglabāti vēl labāk un ilgāk. Daži dārznieki apkaisa kastes ar parastu krītu.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment