Slavenā vistas recepte no Toskānas – recepti izbaudījuši jau miljoniem cilvēku, tagad arī tava kārta

Šī Toskānas vista krēmīgā saulē kaltētu tomātu mērcē ir lieliskas vistas vakariņas. Pasniedziet ar makaroniem, kartupeļiem vai vienkārši lielu maizes riecienu, ko iemērkt krēmīgajā mērcē.

 

Vistas gaļa ir populāra, jo tā ir garda un piedāvā daudzas veselīgas iezīmes. Šeit ir daži iemesli, kāpēc vistas gaļa ir tik garda un veselīga:

1. Proteīns: Vistas gaļa ir bagāta ar proteīnu, kas ir būtisks, lai uzturētu veselīgu ķermeni. Proteīns palīdz saglabāt un atjaunot muskuļu, kaulu un ādas šūnas un ir svarīgi, lai uzturētu veselīgu sirdsdarbību un imūnsistēmu.

2. Tauki: Vistas gaļa ir salīdzinoši zema tauku saturā salīdzinājumā ar citiem gaļas veidiem, tāpēc tā ir populāra izvēle tiem, kuri vēlas samazināt savu taukskābju uzņemšanu.

3. Vitamīni un minerāli: Vistas gaļa ir bagāta ar vitamīniem un minerāliem, tostarp vitamīnu B6, B12, niacīnu, selēnu, cinku un fosforu. Šie vitamīni un minerāli ir svarīgi, lai nodrošinātu veselīgu nervu sistēmu, uzturētu pareizu hormonu līmeni un saglabātu veselus muskuļus un kaulus.

4. Mazs kaloriju daudzums: Vistas gaļa ar zemu tauku saturu ir salīdzinoši zems kaloriju daudzums, kas padara to par lielisku izvēli tiem, kuri vēlas saglabāt veselīgus ēšanas paradumus un svara līmeni.

Tas ir daži iemesli, kāpēc vistas gaļa ir tik garda un veselīga. Kā ar visu, ieteicams to patērēt mērenās daudzumos un iekļaut to uzturā kā daļu no sabalansētas uztura.

Sastāvdaļas rindas kārtībā:

4 vistas krūtiņas

1 liela ola

3 ēdamkarotes vienkāršu universālu miltu (ja nepieciešams, nomainiet ar glutēnu nesaturošu miltu maisījumu)

1/4 tējk sāls

1/2 tējkarotes svaigi maltu melno piparu

1/2 tējkarotes žāvēta oregano

1/2 tējk kaltēta timiāna

1/2 tējk žāvētas paprikas

1/4 tējkarotes ķiploku sāls

Lasi arī: Mans dēls apprecēja sievieti ar diviem bērniem un gribēja viņus atvest uz manu dzīvokli, bet es atteicos

3 ēdamkarotes olīveļļas

1 brūns sīpols nomizots un sagriezts

2 ķiploka daiviņas nomizo un sasmalcina

1/2 tējkarotes žāvēta oregano

1 tējkarote paprika

1 glāze (160 g) saulē kaltētu tomātu Man patīk spilgti sarkanais no delikatešu letes

1 sarkanais paprika izņem sēklas un sagriež šķēlītēs

1 ēdamkarote tomātu biezeņa (pastas)

1/3 tase (90 ml) baltvīna

1 glāze (240 ml) vistas buljona (izmantojiet buljonu bez lipekļa)

šķipsniņa sāls un pipar1/3 tase (90 ml) dubultā (smagā) krējuma

1/2 iepakotas tases (50 g) rīvēta parmezāna siera

3 iepakotas tasītes (90g) svaigu mazuļu spinātu

1 ēdamkarote sasmalcinātu pētersīļu

 

 

COMMENTS

Leave a Comment