Viena būtiska sastāvdaļa, ko nevajadzētu aizmirst, lai pagatavotu kvalitatīvu picas mīklu

Ja vēlaties pagatavot gardu mājas picu, viss sākas ar pareizi sagatavotu picas mīklu. Tā ir jāpagatavo nevainojami, jo pat vislabākās piedevas nespēs glābt picu, ja tās pamatne nebūs izdevusies

Pat augstākās kvalitātes gaļa, perfekts siers vai aromātiski dārzeņi nekompensēs slikti sagatavotu mīklu. Lai izvairītos no šādām kļūdām, ir svarīgi zināt, kā pareizi pagatavot picas mīklu un kuras sastāvdaļas nedrīkst izlaist.

Cukurs un sāls – bieži nenovērtētas sastāvdaļas

Cukurs un sāls ir būtiski elementi labas picas mīklas pagatavošanā, tomēr daudzi tos nenovērtē vai pat pilnībā izlaiž. Tas ir liels kļūdas solis, jo šīs sastāvdaļas ievērojami ietekmē mīklas tekstūru.

To daudzums jāpievieno atbilstoši vēlamajam rezultātam. Ja vēlaties biezāku mīklu, lietojiet vairāk cukura nekā sāls – piemēram, ēdamkaroti cukura un tikai šķipsniņu sāls. Savukārt, ja mērķis ir kraukšķīgāka mīkla, tad labāka būs līdzsvarota proporcija – tējkarote cukura un tējkarote sāls. Ne mazāk svarīga ir arī eļļa – ja vēlaties plānāku mīklu, eļļas daudzumu var palielināt.

Kā pagatavot ideālu picas mīklu

Cukura un sāls nozīme jau tika aplūkota, bet, lai mīkla izdotos ideāla, jāņem vērā vēl vairāki faktori. Pirmkārt, jāizlemj, vai vēlaties biezāku vai plānāku mīklu, jo tas ietekmēs sastāvdaļu izvēli un to attiecības.

Ja mērķis ir kraukšķīga un plāna mīkla, labāk izmantot miltus ar augstu lipekļa saturu, piemēram, 720., 650. vai 550. tipa miltus. Savukārt, ja vēlaties, lai mīkla būtu gaisīga un pūkaina, jāizvēlas milti ar zemāku lipekļa līmeni. Neatkarīgi no izvēlētā miltu veida, tos sākumā nepieciešams pārsijāt.

Raugs – svaigs vai sausais?

Vēl viens svarīgs aspekts ir rauga izvēle. Svaigs raugs jāuzglabā ledusskapī, un ar to mīkla uzrūgst ātrāk, taču pirms lietošanas ir jāsagatavo ieraugs. Savukārt sausais raugs neprasa ierauga gatavošanu, un tas ir praktiskāks, ja laika picas pagatavošanai ir maz. Jāpatur prātā, ka viena tējkarote sausā rauga (apmēram 4 g) atbilst lielākam daudzumam svaigā rauga, tāpēc to nepieciešams lietot mazāk.

Mīklas mīcīšana un rūgšana

Lai picas mīkla iegūtu vēlamo konsistenci, tā jāmīca pietiekami ilgi – ar rokām vai virtuves kombainā. Pēc tam mīklai jādod laiks pacelties. To vislabāk pārklāt ar pārtikas plēvi, lai saglabātu mitrumu, un ļaut tai uzrūgt vairākas stundas. Ja nepieciešams, to var atstāt rūgt pat uz nakti, ievietojot ledusskapī.

Lasi vēl: Forele, lasis, rozā lasis: kādas ir atšķirības, kura zivs ir garšīgāka un vai ir vērts pārmaksāt

Mīklas izrullēšana – kā atvieglot procesu?

Picas mīklas izrullēšana var sagādāt grūtības, ja mīkla nav pietiekami labi samīcīta vai pacēlusies. Lai šo uzdevumu atvieglotu, ieteicams izmantot kvalitatīvu rullīti un ērtu darba virsmu, piemēram, silikona paklāju.

Cepšana – pēdējais solis uz perfektu picu

Cepšanas temperatūra un laiks ir atkarīgi no konkrētās receptes, tomēr, lai iegūtu vislabāko rezultātu, ieteicams picu cept uz speciāla picas akmens. Alternatīva var būt arī picas paplāte, kas nodrošinās līdzvērtīgi labu rezultātu.

COMMENTS

  • <cite class="fn">betist giriş</cite>

    I loved as much as you will receive carried out right here The sketch is attractive your authored material stylish nonetheless you command get got an impatience over that you wish be delivering the following unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike

Leave a Comment