Vēsā janvāra rītā var sasildīties ne tikai ar uzmundrinošas kafijas tasi! Aromātiskās sviestmaizes ātri piepildīs jūsu ķermeni ar enerģiju un gatavību iekarot jaunas virsotnes
Pagatavot universālu uzkodu var ar dažādiem pildījumiem, nebaidieties fantazēt un izmēģināt jaunas kulinārijas kombinācijas. Piemēram, skandināvu pavāri bieži pasniedz sviestmaizes ar sarkanajām zivīm un krējuma sieru, bet itāļi dod priekšroku pikantai desai un rīvētam sāļam sieram. Precīzas šīs receptes sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Vienkārša un pieejama recepte. Ja vēlaties, krēmveida masu papildus paspilgtiniet ar pikantām garšvielām, ja vēlaties, sajauciet visas nepieciešamās sastāvdaļas mazā bļodiņā.
Maizi, kas bagātīgi apsmērēta ar mājās gatavoto mērci, ielieciet toster maižu veidnē un pārlieciet ar pārējām sastāvdaļām. Iegūto gastronomisko kompozīciju pārklājiet ar vēl vienu grauzdiņu.
Pēc tam pagatavojiet (laiks ir atkarīgs no jūsu “gatavošanas mašīnas” jaudas, noteikti izlasiet instrukciju). Karstās sviestmaizes sagriež divās daļās. Pasniedziet, kamēr kārums vēl ir karsts. Ietiniet uzkodu biezā folijas slānī, lai tā ilgāk saglabātos silta.
Lasi vēl: Neizmet kartupeļu mizas atkritumos, bet gan krāsnī; Noskaidro kādu labumu tās dod
Ja jums nav īpašas sviestmaižu gatavošanas iekārtas, apcepiet maizes šķēles karstā pannā ar sviestu vai apžāvējiet tās. Apceptās šķēles apsmērējiet ar mērci, uz tām liekat desu, sieru un tomātu riņķus.
Izmantotie produkti:
grauzdēta baltmaize
desa vai šķiņķis
cietais dzeltenais siers
plānas tomātu šķēles
Mērcei:
tomātu pasta vai kečups
majonēze vai grieķu jogurts
Pārklājiet ar otru kraukšķīgas maizes kārtu un lieciet to cepeškrāsnī (vai mikroviļņu krāsnī) uz 1-5 minūtēm. Tad siers izkusīs, veidojot smagu, zeltainu garozu. Variet var dažādi. Lai labi garšo!