Vingrinājumi, kas palīdzēs viegli atbrīvoties no dubultzoda

1. Paplikšķini pazodi ar plaukstas virsējo daļu

Pirkstiem jābūt cieši piespiestiem citam pie cita, bet kustībām – ātrām, lai pēc kāda laika pazode sāktu tirpt. Veic šādu paplikšķināšanu tik reizes dienā, cik vari, bet ne mazāk kā 1-2 minūtes vienā reizē.

dubultzods

2. Staigā pa istabu ar grāmatu virs galvas

Vēlams paņemt smagu grāmatu un vingrinājuma izpildes laikā turēt muguru taisnu, galvu pacelt uz augšu, lai pazode būtu vērsta nevis uz priekšu, bet nedaudz piepacelta uz augšu. Šis vingrinājums veicina arī stājas uzlabošanos. Atceries austrumu sievietes, kas staigā ar krūkām virs galvas, nepieturot tās ar rokām un neizlejot ne pilīti ūdens.

3. Vingrinājumi mēles muskuļiem

Ar mēles galiņu pamīšus spēcīgi uzspied vispirms uz augslējām, tad mutes diafragmu, lai sajustu, kā saspringst pazodes muskuļi. Izstiep mutes kaktiņus, spēcīgi sasprindzini pazodes muskuļus, mazliet izvirzot pazodi uz priekšu. Mēģini ar mēli aizsniegties līdz deguna galiņam, noturot to šādā stāvoklī 10-16 sekundes.

Lasi arī: Ar šo dīvaino citronu diētu viņa 2 nedēļu laikā zaudēja 10 kg liekā svara!

4. Nogulies ar muguru uz taisnas grīdas, pacel galvu un paskaties uz saviem kāju pirkstiem.

Skaiti līdz 30 un pēc tam nolaid galvu. Atkārto 2-3 reizes.
dubultzods_2

5. Tikt vaļā no dubultzoda var, veicot sekojošu vingrinājumu kompleksu katru dienu:

Piepaceļot galvu uz augšu, izvirzi apakšžokli uz priekšu, noturi vairākas sekundes tādā stāvoklī un atgriezies atpakaļ. Atkārto 7-10 reizes.
dubultzods_3
Apsēdies taisni, uzliec elkoņus uz galda, pazodi atbalsti uz roku pirkstiem, stipri sasprindzinot pazodes muskuļus, sakod zobus, nedaudz izvirzi pazodi uz priekšu un ritmiski pacel to 1 minūti.
dubultzods_1
Piespied pazodi pie krūtīm un apkamp pakausi ar rokām, sakrustojot pirkstus. Tad ar spēku sasprindzinot pazodes muskuļus, centies pacelt to uz augšu, ar rokām veidojot pretestību.

Apsēdies taisni, uzliec elkoņus uz galda, ar dūrēm atbalsti pazodi. Tad ar spēku sasprindzinot pazodes muskuļus, centies to nolaist uz leju. Savukārt ar dūrēm centies pacelt zodu uz augšu. Noturies sasprindzinājuma stāvoklī 10-15 sekundes un pēc atslābinies. Izpildi 5-4 piegājienos.

Apsēdies, turot muguru taisni. Lēnām nolaid pazodi uz leju, noturi to vairākas sekundes, bet pēc tam tikpat lēni cel uz augšu. Pēc tam pagriez atpakaļ pazodi taisnā stāvoklī, lai tā būtu taisnā leņķī un, grozot galvu, pamīšus pieskaries pazodei ar labo un kreiso plecu (7-10 reizes pie katra pleca).

Pazode taisnā stāvoklī. Tagad pieskaries ar labo ausi pie labā pleca, nedaudz noturies šajā stāvoklī. Pēc tam veic to pašu ar kreiso ausi pie kreisā pleca. Tad nolaid pazodi uz leju un lēnām veic ar to apļveida kustības – uz augšu gar labo plecu un uz leju – gar kreiso plecu, uz krūtīm apstājies. Pēc tam veic to pašu tikai uz pretējo pusi.

Avots: you-journal.ru

COMMENTS

Leave a Comment