5 padomi tiem, kas vēlas sākt domāt pozitīvi

Pesimistiska attieksme, mūžīga neapmierinātība un aizkaitināmība pasliktina ne tikai dzīves kvalitāti, bet arī Vese***as stāvokli. Tiem, kas vēlas izbaudīt katru dienu un piesaistīt veiksmi, ir vairākas pārbaudītas metodes pozitīvas domāšanas attīstīšanai.

Pozitīva domāšana ir ne tikai smaids un labs garastāvoklis, bet arī pašpārliecinātība, priecīgas pārmaiņas un spēja ātri tikt galā ar radušajām nepatikšanām. Eksperti iesaka ievērot piecus padomus, lai atvadītos no pelēkās un garlaicīgās dzīves. Pārmaiņas neliks jums gaidīt, ja meklēsiet sevī pozitīvā avotu un pārstāsiet skatīties uz pasauli caur pelēko prizmu.

Lasi arī: Kamēr es biju ārzemēs ar bērnu, vīrs nolēma vecākus pārcelt uz mūsu dzīvokli, bet es esmu pret

1. Pozitīva attieksme. Jebkuri vārdi ir spēcīgs motivators, kas nozīmē, ka jāizvēlas pozitīvas krāsas izteicieni. Tās var izrunāt uzreiz pēc pamošanās, pirms došanās uz darbu, skatoties spogulī. Ar katru šādu frāzi paaugstināsies garastāvoklis, zemapziņa tiks ieprogrammēta panākumiem. Piemēram, varat skaļi pateikt frāzi: “Šodien ir lieliska diena jaunām iespējām” vai “Šodien veiksme ir manā pusē”.

2. Koncentrējies uz pozitīvo. Dzīve ne vienmēr pakļaujas noteikumiem, kas mums ir patīkami un noderīgi. Tieši brīžos, kad viss nenotiek, kā plānots, ir svarīgi esošajā situācijā atrast ko labu. Spēja saskatīt pozitīvo sniedz pārliecību un palīdz ātri atrast izeju no nepatikšanām. Šī vienkāršā prakse, ja tā tiek veikta regulāri, būs lielisks veids, kā tikt galā ar stresu, trauksmi un nedrošību.

Turpini lasīt nākošajā lapā… 

3. Humora izjūta. Spēja jokot par sevi un pozitīvi uztvert apstākļus palīdzēs ne reizi vien. Pateicoties šai praksei, būs vieglāk koncentrēties un bez pārspīlēšanas un situācijas forsēšanas redzēt lietu patieso stāvokli. Pat ja ir radušās nepatikšanas, nevajadzētu pie tām kavēties un uzpūst traģēdiju.

Lasi arī: 2023. gads pēc slāvu kalendāra ir Uguns zirga gads – ko tas nesīs

4. Mācību gūšana. Ir svarīgi mācīties no jebkuras situācijas – pasakas mums to māca jau no bērnības. Katra neveiksme vai neuzmanība nav iemesls padoties, bet gan lieliska iespēja iegūt vērtīgu pieredzi. Šāda taktika nākotnē pasargās jūs no daudzām problēmām un palīdzēs apiet lielāko daļu likteņa slazdu ar smaidu uz lūpām.

5. Vide. Lai domātu pozitīvi, ir svarīgi biežāk sazināties ar optimistiski noskaņotiem cilvēkiem. Šāda vide ātri iemācīs nezaudēt drosmi, noticēt sev un redzēt pasauli ne tikai pelēkās krāsās. Ja saziņa ar cilvēkiem nesagādā prieku, atstāj aiz sevis nomācošu sajūtu un izmisumu, tad jāmaina draugu loks.

Vienkārši un saprotami padomi, ja tos pielieto ikdienā, palīdzēs ātri tikt galā ar negatīvām emocijām un atvērs jaunu dzīves lappusi. Pozitīvai domāšanai svarīga ir arī  iekšējā brīvība, kas nozīmē, ka vingrinājumi pašcieņas paaugstināšanai nebūs lieki.

COMMENTS

Leave a Comment