Pavisam drīz klāt Jaunais gads, tāpēc kaut ko tādu vajadzētu sagatavot svētku galdam. Svētku gaļai jābūt īpaši garšīgai un labi jāizskatās uz citu ēdienu un uzkodu fona. Lai to izdarītu, mēs centīsimies netērēt laiku un pagatavot tam īpašu mērci. Lai gan ēdiens izdosies izcils arī bez tā, mēs to garantējam!
Pamatēdienam, pareizāk sakot, rullītim nolēmām paņemt labu, sulīgu cūkgaļas gabalu. Cepeškrāsnī tas nepārvērsīsies par sausas zoles gabalu, nē. Un kopā ar oriģinālo pildījumu to vēlēsies izbaudīt ikviens: gan mūžīgi izsalkuši vīrieši, gan slaidas un skaļas meitenes. Galu galā rullī būs ļoti maz tauku. Barojošs, bet tajā pašā laikā diezgan ērts vēderam.
Gaļa svētkiem
Rullīši:
SASTĀVDAĻAS
- 600 g cūkgaļas
- 1 tējk. sāls
- 0,5 tējk. pipari
- 1 tējk. majorāns
- 2 tējk. sinepes
- 1 ēd.k. l. maizes drupačas
- 40 g valriekstu
- 40 g žāvētas plūmes
- 150 g bekona
- 2 timiāna zariņi
Lasi arī: Merilina Kerro pastāstīja, kur glabāt naudu mājā, lai kļūtu bagāts
Lasi arī: Kā piesaistīt naudu savai mājai. Efektīvi padomi, kā kļūt bagātam
Mērce:
SASTĀVDAĻAS
- 200 ml balta sausa
- 2 ēd.k. l. balzāmetiķis
- 2 tējk. sinepes
- 30 g sviesta
- sāls pipari
SAGATAVOŠANA
1.Ņemam kvalitatīvu cūkgaļas gabalu, nomazgājam, notīrām no plēvēm un liekajiem taukiem. Tad iegriežam pa vidu un uzmanīgi sasitām ar āmuru. Vajag rullīša pamatni, lai gaļu var atstāt centimetru biezumā. Liek uz pārtikas plēves, sāli un pipariem. Pievieno majorānu un sinepju čūsku. Izklājiet garšvielas pa visu virsmu.
2.Cūkgaļu pārkaisa ar rīvmaizi, sasmalcinātiem valriekstiem un žāvētām plūmēm. Šādā formā tam vajadzētu nostāvēties apmēram 10 minūtes, lai pildījums to pareizi piesātinātu un sadraudzētos viens ar otru. Šajā laikā jūs varat darīt kaut ko citu, piemēram, pagatavot mērci.
Turpinājums nākošajā lapā…