Bruncīši burciņai – izrotā savus ziemas krājumus. 5 idejas

Foto-Anda Krauze

Pragmatiska saimniece noteikti neko tādu nedarīs, bet romantiski noskaņotās gan netaupīs laiku, lai uztamborētu, uzadītu, no auduma vai papīra darinātu dekoratīvus vāciņus ievārījumu un konservu burciņām. Un ar tādiem bruncīšiem dāvinātai zaptesburkai ir pavisam cita vērtība!

Lasi arī: Horoskops 2018. gada jūlijam – neparedzami notikumi

Šim mērķim var izmantot cepamo papīru, der arī ietinamais vai kāds cits papīrs. No tā izgriež kvadrātu (ja izmanto šķēres ar robiņiem, papīra maliņas būs skaisti līkumotas), kas ir lielāks par burkas vāciņu, pieplacina pie vāciņa un apsien ar atlasa vai cita materiāla lentīti vai arī izmanto džutas auklu. Lentītē vai aukliņā var iekārt zīmīti, uz kuras uzraksta, kas burciņā iepildīts. Šādi rīkojoties, var nošaut divus zaķus uzreiz – nevajadzēs lauzīt galvu, kas burciņā iekšā, bet, kad tās saturs būs iztukšots un burciņu gribēsies izmantot vēlreiz, nevajadzēs pūlēties, mēģinot nomazgāt pamatīgi pielīmēto uzlīmi.


Foto-Anda Krauze
Salvete nebūs tik izturīga kā ietinamais papīrs, toties – kas par rakstiem!

Lasi arī: Mīlestības horoskops par 2018. gada jūliju


Foto-Anda Krauze
Ja gribas ātru rezultātu, burciņas izdaiļošanai var izmantot mežģīņotus papīra paliktnīšus, ko parasti liek zem kafijas tasītēm vai nelielu uzkodu šķīvīšiem.


Foto-Anda Krauze

Lasi arī: Finanšu horoskops 2018. gada jūlijam – pārskatiet vērtības

Prasmīgas rokdarbnieces ievārījumu un konservu burciņas spēs visgreznāk ietērpt. Savirknējot īsos stabiņus, vienkāršos un divkāršos stabiņus ar kūlīšiem un gaisa cilpiņām, veidosies skaists tamborējums mežģīņrakstā. Zinu, ka daža rokdarbniece bruncīti burciņai izšuvusi krustdūrienā.


Foto-Anda Krauze
Kurai tad mājās nav kāda auduma atgriezuma?! Ja nav, gan jau atradīsies kādi puķaini vasaras brunči vai blūzīte, kas savu mūžu nokalpojuši. Pirms izmet, dod otru iespēju. Tikai jāsameklē šķēres ar robiņiem un jāizgriež tāda izmēra auduma aplis, lai burciņai nebūtu par knapu. Šos bruncīšus var apsiet ar lentīti. Ļoti ērts risinājums ir krāsaina matu gumija.

Avots:

Leave a Comment