Jūs pazaudēsiet pusi dzīves, ja neizmēģināsiet šokolādes “Napoleonu” pēc mūsu receptes

Šokolādes “Napoleons” ir īsts atradums recepšu pasaulē tiem, kas novērtē gan klasisko “Napoleonu”, gan šokolādi. Šī kūka ir tik garšīga, ka ir grūti pretoties. Kas jādara, lai kūka būtu ideāla?

Šokolādes “Napoleons”

Lai pagatavotu šādu saldumu, jums būs jābūt pacietīgam un vajadzīgs būs arī laiks. Ideālā gadījumā, vēlams, lai kūka visu nakti nostāvētu ledusskapī. Tad tā būs maksimāli piesātināta ar krējumu un šokolādes glazūru. Bet, ticiet man, katra gaidīšanas minūte ir tā vērta, lai beidzot nogaršotu vismaz niecīgu šķēlīti no šī debesu kāruma.

Garšas palete

KŪKAS SASTĀVDAĻAS

2 olas

0,5 ēd.k. sāls

100 g skāba krējuma

100 g cukura

100 g sviesta (saldēta)

20 g kakao

1 tēj.k. sodas

380 g miltu

Lasi arī: Zvaigžņu prognoze no 14. novembra līdz 20. novembrim – iespējami sīki traucējumi dažādās dzīves sfērās!

KRĒMA SASTĀVDAĻAS

4 dzeltenumi

280 g cukura

⅓ tej.k. sāls

vanilīns

1200 ml piena

100 g miltu

180 g sviesta

200 g tumšās šokolādes

GLAZŪRAS SASTĀVDAĻAS

150 g tumšās šokolādes

60 g sviesta

80 ml piena

Maksimālais šokolādes daudzums

Kūkas gatavošana

Izsijā miltus un sajauc ar kakao. Pievienojiet šķipsniņu sāls, pēc tam izveidojiet nelielu iedobīti miltos un iesitiet olas. Sāciet mīcīt mīklu, pakāpeniski pievienojot skābo krējumu, cukuru un sodu. Pēc tam uz rupjās rīves ātri sarīvē gabaliņu saldēta sviesta. Rūpīgi samīciet mīklu un ievietojiet to saldētavā uz 1 stundu.

Krēmu vislabāk var pagatavot pannā ar biezu dibenu. Katliņā saberž kopā olu dzeltenumus un cukuru, pievieno pienu un tad miltus. Ļaujiet sastāvdaļām gatavoties uz vidējas uguns, līdz tās sabiezē. Tiklīdz maisījums kļūst biezs, noņemiet krēmu no uguns un ielejiet tajā šokolādes šķēles un sviestu.

Lai iegūtu perfektu viendabīgumu, varat saputot krēmu ar mikseri. Pēc tam pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj atdzist istabas temperatūrā. Kad krēms ir pietiekami auksts, ielieciet to ledusskapī.

Lasi arī: Ekstrasenss lika šo lietu nolikt zem gultas, lai melnā līnija dzīvē beigtos

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Kūkas plātnes nedrīkst būt pārmērīgi plānas, jo to izcepšanai nepieciešamas 4-5 minūtes. Ievietojiet kūkas plātnes cepeškrāsnī tikai pēc tam, kad tā ir labi sasilusi.

Glazūru vislabāk pagatavot, kad kūka jau ir salikta. Izkausējiet šokolādi, sviestu un pienu ūdens peldē līdz vienmērīgai konsistencei. Dekorējiet kūku ar iegūto glazūru tā, kā to atļauj jūsu iztēle. Gatavo kūku atstāj vēsā vietā.

Pašdarināta šokolādes kūka “Napoleons”

Panākt ārēju līdzību ar klasisko “Napoleonu” palīdzēs drupačas, ko viegli iegūt, sadrupinot kūkas malu atgriezumus. Sasmalciniet tos pēc iespējas smalkāk un visu kūku apkaisiet ar šokolādes skaidiņām. Varat arī sasmalcināt savu iecienīto šokolādi un ar to aizstāt to kūkas drupačas. Vai arī virsū atstājiet tikai glazūru, bez piedevām. Kūka joprojām būs neticami garšīga.

Leave a Comment