Mēness kalendārs istabas augiem 2023. gada jūlijam: kad pārstādīt, kad sēt un kad labāk atlikt

Vasaras vidus ir auglīgs laiks visiem augiem. Floristi zina, ka jūlijā ir svarīgi dot iekštelpu ziediem maksimālu saules gaismu un svaigu gaisu, lai izaugtu skaists dārzs. Ievērojot Mēness kalendāra ieteikumus, ikviens varēs laicīgi pārstādīt augus un parūpēties par saviem stādījumiem.

Jebkuriem augiem nepieciešama aprūpe, taču ne visas dienas ir piemērotas aktīvam darbam gan ziemas dārzā, gan  dobēs. Speciālisti iesaka jau laikus uzzināt par mēness noskaņojumu, lai nekaitētu saviem stādījumiem un neaudzētu izcilas puķes un labības, rūpēties par to aizsardzību un nepieļautu uzpuršanu.

Augu kopšanas dienas

3., 4. jūlijs: Mēness pāris dienas pavadīs Mežāža zvaigznājā. Šis laiks ir neveiksmīgs aktīvam darbam ar augiem sakarā ar Jauno Mēnesi 3. datumā. Šajā periodā augiem tiek dota atpūta un tikai jāpārliecinās, ka augsne neizžūst un agresīvie saules stari neapdedzina maigos dzinumus un pumpurus.

9., 10. jūlijs: Auna zvaigznājā samazinās nakts gaismeklis, kas nozīmē, ka ir pienācis laiks augu profilaksei un ārstēšanai. Mūsdienās tos apstrādā ar saudzīgiem līdzekļiem, kā arī baro ar minerālu kompleksiem pareizai augšanai un attīstībai. Pārstādīšana, atzarošana un spraudeņi šajā periodā var kaitēt ziediem.

13., 14., 15. jūlijs: Mēness turpina samazināties, pārejot uz Dvīņu zvaigznāju. Šis periods ir piemērots augsnes irdināšanai, laistīšanai un  ražas novākšanai. Augi cenšas mazāk traucēt, lai neinficētu un nesabojātu stublājus ar saknēm. Dienas piemērotas arī istabas augu rūdīšanai, taču svarīgi tos novietot tā, lai tiešie saules stari ziediem neradītu diskomfortu.

Lasi arī: Nedēļas zvaigžņu prognoze sievietēm no 2023. gada 3. līdz 9. jūlijam: iedeāls, laiks, lai pabeigtu iesākto un gūtu panākumus!

Lasi arī: Izvēlies attēlu un uzzini, kas tevi sagaida 2023. gada jūlijā

18., 19., 20. jūlijs: izaugsmes sākums, Mēness pavadīs Lauvas zvaigznājā. Neauglīga Zīme nav piemērota aktīvai ziedu attīstībai, tāpēc stādīšana, kā arī jaunu stādu stādīšana nav piemērota. Šajā periodā būtu pareizi parūpēties par pietiekamu apgaismojumu, laistīšanu un rūpīgu augsnes irdināšanu.

21., 22. jūlijs: Mēness aug Jaunavas zvaigznājā, taču šis periods nav labvēlīgs aktīvam darbam ar saknēm. Mūsdienās ziediem tiek nodrošināts miers un tikai nedaudz mēslojuma, ja nepieciešams. Mājas priekšā var iesēt viengadīgo ziedu sēklas, kā arī uz palodzes izaudzēt zaļumus salātiem.

26., 27. jūlijs: augošais Mēness Skorpionā uzturēsies pāris dienas, kuru laikā augiem tiek nodrošināta tikai savlaicīga laistīšana. Platlapju augiem derētu piesiet vīnogulājus un siltu dušu. Šī procedūra ietaupīs ziedus no uzkrātajiem putekļiem un palīdzēs pareizi veidot dzinumus.

28., 29. jūlijs: Mēness Strēlnieka zīmē turpina savu izaugsmi. Šajā periodā puķu audzētāji varēs atlasīt jaunus podus un puķu podus, sagatavot auglīgu augsni turpmākai transplantācijai, kā arī apstrādāt esošos augus no kaitēkļiem vai slimībām. Ziemas dārzam nav nepieciešama aktīva aprūpe.

Labvēlīgs laiks augu pārstādīšanai

1., 2. jūlijs: Mēness kāpums beidzas Strēlnieka zvaigznājā. Nakts zvaigznes aktīvā fāze ir piemērota jaunu augu pārstādīšanai un ātrai apsakņošanai . Šajās dienās var stādīt sēklas un pākšaugus, lai uz palodzes iegūtu ne tikai košus ziedus, bet arī labu ražu.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment