Nekaunīgā māsa pieprasa, lai es viņu ar meitu deklarēju savā dzīvoklī, kuru iegādājos ar hipotēkas palīdzību

Kā iemācīties atteikt radiniekiem

Mans vīrs dzīvoja īrētā dzīvoklī. Kad mēs apprecējāmies, es pārcēlos pie viņa. Bet mēs nolēmām, ka mums ir jākrāj nauda savam mājoklim. Vienmēr esmu sapņojusi par savu mājīgo ligzdiņu! Dažus gadus vēlāk mums izdevās veikt pirmo iemaksu par mūsu mājokli.

Es negribēju rīkot pārvākšanās ballīti. Vispār būtu labāk, ja neviens no mūsu radiniekiem nezinātu par mūsu jauno dzīvokli. Par mājokli zināja tikai mana māte. Bet arī tā bija kļūda! Viņa pilnīgi visiem to paziņoja. Viņa pat iedeva adresi.

Visu mēnesi uzņēmām viesus. Ikviens gribēja redzēt, kā Lienīte dzīvo Rīgā. Uz balkona izveidojās vesela noliktava ar nevajadzīgām dāvanām tā sauktajai mājas iekārtošanai. Katrs viesis bija jāpacienā. Man bija tik ļoti apnicis gatavot, ka kādā brīdī sākām pasūtīt ēdienu ar piegādi.

Bet tas viss nebija nekas, salīdzinot ar to, ko mana nekaunīgā māsa izmeta. Viņa ar savu meitu un koferi uzkrita mums kā sniegs uz galvas. Viņa paziņoja, ka tagad dzīvos pie mums. Man viņa un viņas meita ir jāreģistrē, ka viņa Rīgā grib atrastu darbu, un viņas meita – skolu.

Man jau sen bija aizdomas, ka Laurai ir problēmas ar galvu. Mana māsa uztaisīja īstu cirku. Viņa sāka izdarīt spiedienu ar žēlumu, ka es taču neizlikšu radinieci ar bērnu aiz durvīm.

Bet man ar Lauru bija īsa saruna. Es teicu, ka netaisos ar viņu dzīvot. Un vēl jo vairāk, neviens šajā dzīvoklī viņas nedeklarēs. Omulīgs ģimenes vakars neizdevās! Mēs ar vīru lūdzām viņu pēc iespējas ātrāk doties prom. Nonākusi vestibilā, Laura ilgu laiku izkliedza manā virzienā visādas nejaukas lietas. Es pat domāju zvanīt Pol***jai, ja godīgi.

Lasi arī: Biju dziļos parādos, jau biju pilnīgi izmisusi, bet pazīstama zīlniece man ieteica, ko varētu darīt

Bet tad viņa tomēr aizgāja. Un nākamajā dienā man piezvanīja mamma un teica, ka es rīkojos kā zvērs. Šis citāts: “Lai es turpmāk vairs negaidu palīdzību no savas ģimenes, jo tagad man tās vairs nav.” Tā es pa nakti pazaudēju visas savas problēmas. Vai tas nav brīnišķīgi?

Dzīves gudrība: ko šis stāsts mums māca?

Šis stāsts parāda, ka spēja pateikt “nē” cilvēkiem, dažkārt burtiski izglābj no nepatikšanām. Bail iedomāties, kāds murgs būtu bijis Lienes dzīve, ja viņa būtu piekritusi dzīvot kopā ar māsu un māsasmeitu. Viņi saka, ka augstprātība ir otrā laime. Bet vai tiešām tā ir?

COMMENTS

Leave a Comment