Piecu minūšu aprikožu pīrāgs, ko vienmēr gatavoju, kad nav laika

Želejots pīrāgs ar aprikozēm man palīdzēja, kad pēkšņi izrādījās, ka draugs vēlas atnākt uz tēju. Man bija nedaudz mazāk par stundu, tāpēc meklēju vienkāršāko un ātrāko recepti. Es dalīšos ar to, kas no tā izrietēja šodienas rakstā. Bet es brīdinu: tu laizīsi pirkstus!

Aprikožu pīrāgs

Pīrāgs tiek pagatavots ļoti ātri viena vienkārša iemesla dēļ. Būtībā jums vienkārši jāsajauc visas mīklas sastāvdaļas līdz gludai. Un tad lej mīklu veidnē un liek tajā aprikozes. Padarīsim to!

Starp citu, varat izmantot sev tīkamāko formu: apaļu vai kvadrātveida. Apaļās formas optimālais diametrs ir 20–22 centimetri.

Sagatavošana

1.Vispirms sakuļ olas ar cukuru, līdz izveidojas balta gaisīga masa. Pēc tam olās ielej augu eļļu un visu kārtīgi samaisa.

 

2.Pēc tam topošajai mīklai pievienojiet vaniļas cukuru, sāli, kurkumu un raudzētu cepto pienu. Vēlreiz samaisiet. Nākamais solis ir pievienot izsijātus kviešu miltus un cepamo pulveri. Sajauc visas sastāvdaļas, līdz veidojas biezam skābam krējumam līdzīga masa. Vairāk miltus nevajag pievienot, lai gan mīkla var šķist nedaudz šķidra.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment