Prasmīgu dokumentu viltotāju no Latvijas aiztur Malagā, līdzdalībnieku – Polijā

Šī mēneša sākumā Spānijas un Polijas tiesībsargājošās iestādes sadarbojās, lai izpildītu Eiropas aresta orderi vīrietim, kurš tika turēts aizdomās par viltošanu. Aizdomās turamo aizturējis vīrietis, kurš divus gadus slēpies no Pol***jas. Veicot izmeklēšanu, jau 2020.gadā Rīgā Pol***ja saskārās ar vīrieti, kurš bija viltojis dokumentus no laboratorijām.

Viņa kājas liecināja, ka varētu būt viltoti dokumenti, no tiem kādi 300. Novembrī ar Spānijas Pol***jas palīdzību Nā*essods tika izpildīts kādam Latvijas valstspiederīgajam aizdomās par dokumentu viltošanu. Šai sadarbībai bija izšķiroša nozīme operācijas veiksmīgā izpildē. Divus gadus vīrietis slēpās no likumsargiem, maskējoties ar juridisku dokumentu. Pirmo reizi Valsts Pol***ja vīrietim tika aizturēta līdz 2019.gada februārī saistībā ar personu grupas veiktu uzskaites viltošanu. Toreiz vīrieša dzīvesvietā Rīgā, Latvijā, tika konstatēta dokumentu viltošana. Pēc aizturēšanas perioda 2020. gada beigās jūnijā viņš devās uz policiju, lai pazaudētu no redzesloka. Kārtējo reizi Valsts Pol***ja atrada pārējo noziedzīgo grupējumu, taču līderim izdevās aizbēgt. Šoreiz Valsts Pol***ja atrada citus Rīgas rajonus, kas bija slēptās vietas, lai rūpnīcā izveidotu dokumentu. Bija zināms, ka vīrietis var viegli izkrāpt jebkuru no iepriekš minētajām valstīm. Pārdots un nosūtīts Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Beļģijā, Nīderlandē, Zviedrijā, Šveicē, Spānijā, Francijā, Itālijā, Zviedrijā, Beļģijā, Izraēlā, Marokā, Austrijā, Turcijā un Etiopijā. .Viņš nodarbojās arī ar likuma braukšanu, izglītību, invaliditātes apliecību u.c.).c.

Dokumentu viltošana izklausās pēc nelietīgas darbības, kas var apdraudēt organizācijas drošību. Labi dokumenti, tie bija diezgan kvalitatīvi. Aizdomās turamais vīrieti aizturēja pēc viņa prasmju pilnveidošanas gadiem. Dokumentu viltošana ir izmantota mikroshēmu un luminiscējošu drošības elementu izgatavošanai, un, nepārbaudot šos līdzekļus, nav bijis iespējams tos atšķirt no oriģināliem, saziņas līdzekļos, atklāja Valsts Pol***ja Organizētā noziedzība, smagie un sērijveida noziegumi-krāpšana. vadības 3. nodaļas priekšnieks Stīvs Priednieks. Valsts Pol***ja atklāja, ka aizdomās turamais pārvietojas no viena štata uz otru, šķietami pēc iegribas mainot dzīvesvietu. Viņš arī ir mēģinājis atgriezties Ķīnā, taču Pol***jas darbība viņa dēļ to apgrūtinājusi. Pēc tam, kad Valsts Pol***ja uzzināja, ka vīrietis devies uz Spāniju, bija skaidrs, ka viņš viltojis savus dokumentus. Pol***jas ciešā sastapšanās ar spāņu noziedznieku noveda viņus uz viņa atrašanās vietu, un viņi ātri viņu arestēja. Vietnes viltošanā konstatēta arī vīrieša aizturēšana Malagas pilsētā. Ir arī atklāti un uzskaitīti, iespējams, identitāti pats par sejas masku.

Paralēli meklēšanas darbiem tiesībsargājošās iestādes atklāja, ka šis vīrietis ir saistīts ar noziedzīgu organizāciju, kas atrodas Polijā, un par to paziņoja Polijas robežsardzei. Neilgi pirms Latvijas valstspiederīgā aizturēšanas Malagā Polijas robežsardze aizturēja viņa līdzdalībnieku. Izmeklēšanas laikā notikušas vairākas Latvijas, Spānijas un Polijas Pol***jas tikšanās, lai apmainītos ar operatīvo informāciju un plānotu personas aizturēšanu.

Leave a Comment