Vīrs lūdz savu mammu dzīvot pie mums, es balsoju par pansionātu

Vecuma problēmas daudziem vecākiem cilvēkiem ir līdzīgas. Tomēr, runājot par demenci, viss pārējais šķiet tikai sīkums. Ilva no pirmavotiem zina, kas tas ir. Dēls vēlas viņu vest pie sevis, lai par viņu rūpētos. Bet viņa sieva ir pret to. Un sievieti var saprast! Bet kādu lēmumu galu galā pieņems laulātie? Lasiet par to mūsu šodienas stāstā.

Mana vīramāte ir viena no tām sievietēm, kas ar saviem nelūgtajiem padomiem nekad nelīda svešās lietās. Par to es vienmēr mīlēju un novērtēju Ilvu. Mums ar viņu bija siltas attiecības. Bet tas nenozīmē, ka esmu gatava dzīvot kopā ar viņu.

Fakts ir tāds, ka vīra māte jau ir diezgan nobriedusi sieviete. Un viņai sākās klasiskās vecuma problēmas. Ār*ti diagnosticēja demenci un teica, ka viņa būs jāpieskata. Mana pirmā doma ir tāda, ka vīramāte jāievieto pansionātā. Mēs ar vīru, nevaram auklēties ar viņu!

Pirmkārt, mums ir divi bērni. Otrkārt, mēs abi strādājam pilnu slodzi. Mēs fiziski netiksim galā ar vīramāti. Man likās, ka tas viss ir tik pašsaprotami. Bet mans vīrs domā savādāk. Viņš paziņoja, ka viņa māte dzīvos pie mums. Kā gan citādi var būt. Viņš uzskata, ka mēs visi kopā varam parūpēties par Ilvu. Izveidosim dažas diagrammas un tā tālāk.

Kad jautāju vīram, cik gadus, viņaprāt, tas ilgs, viņš teica, ka viņam ir vienalga. Acīmredzot viņš nemaz nedomā par mūsu nākotni. Mūsu dēliem nesen palika 7 gadi. Es nevēlos, lai viņi aug tik neveselīgā gaisotnē un redzētu, kā viņu vecmāmiņa izgaist. Turklāt es arī neesmu gatavs būt pastāvīgā spriedzē. Vai tiešām to ir tik grūti saprast?

Ieteicu vīram mammu ievietot pansionātā. Es tajā vispār neko sliktu nesaskatu. Viņu pieskatīs profesionāļi – cilvēki, kas saprot, kā to darīt. Tā ir nopietna Sli**ba. Jūs nevarat vienkārši ņemt un atrisināt šo problēmu. Viņai ar viņu būs jādzīvo vēl daudzus gadus, līdz Ilva nonāks debesīs.

Bet vīrs ir kā spītīgs auns. Viņš stāsta, ka apsolījis savam nelaiķa tēvam, ka nekad tā nedarīs ar savu māti. Tas ir kā kaut kas apkaunojošs! Es nesaku, lai nodod vīramāti pirmajai pieejamajai patversmei. Esmu gatava maksāt naudu par pienācīgu aprūpi, jo īpaši tāpēc, ka mēs to varam atļauties. Kāpēc sarežģīt lietas?

Lasi arī: Pamanīju, kā vīramāte man kaut ko piebēra tējā, nolēmu pa kluso samainīt krūzes

Es nezinu ko darīt. Mans vīrs pat negrib manī klausīties. Mēs pastāvīgi strīdamies uz šī pamata. Un es redzu, ka bērni no tā cieš. Vai viņa māte viņam ir svarīgāka par mums?

Demence ir nopietna Sli**ba, ar kuru patiešām ir grūti tikt galā bez profesionāļu palīdzības. Lai gan saka, ka tuvu cilvēku lokā slimam cilvēkam patiesībā ir vieglāk ar to sadzīvot. Tā vai citādi galvenajai varonei un viņas vīram nepieciešama ārsta konsultācija. Viņam jāpasaka, vai ir saprātīgi sūtīt sievieti uz pansionātu. Visticamāk, ir īpašas vietas, kur Ilvu var iekārtot bez liekām bailēm.

Ja gadās saskarties ar līdzīgu kaiti aci pret aci, noteikti izlasiet mūsu rakstu par šo tēmu. Un nekad neaizmirstiet ārstu ieteikumus! Atcerieties, ka katrs Sli**bas gadījums ir unikāls. Jums vienkārši jāpielāgojas jaunajai dzīvei un jāpieņem tā, kāda tā ir.

 

COMMENTS

Leave a Comment