Zelenskis – sāpes, ciešanas un iznīcība! To mums nozīmē ‘Krievu pasaule’.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zeļenkis, retoriski jautā, vai Maskavas piedāvājums sarunām ir patiess, pēc video publiskošnas, kurā redzamas Krievijas trieciena sekas Mikolajivā. 

“Ko “krievu pasaule” atnesa Ukrainai? S-300 raķetes spēj trāpīt dzīvojamās ēkās, kopmītnēs un universitātēs. Sāpes, ciešanas un iznīcība ir daļa no mūsu dzīves.

Kas tie par sarunu piedāvājumiem? Teroristi ir cilvēki, kas izmanto vardarbību un draudus, lai mēģinātu nobiedēt cilvēkus vai iegūt kontroli pār tiem. Jūsu ciniskās stratēģijas vienīgais iespējamais iznākums būs neveiksme un taisnīgs sods par visiem noziegumiem,» secināja prezidents.

Lasi arī: 5 lietas, no kurām jāatsakās 2022. gada novembrī, lai būtu laimīgāki

Krievijai, nespējot Ukrainā gūt cerētos militāros panākumus, arvien biežāk apšauj ar raķetēm un bezpilota lidaparātiem civilo infrastruktūru, īpaši cenšoties iznīcināt elektroapgādes objektus.

Pilna mēroga iebrukums Ukrainā sākās 24.februārī ar raķešu apšaudēm, gaisa triecieniem un sauszemes spēku ierašanos. Kā vienu no iebrukuma iemesliem Krievija minēja “denacifikācijas” mērķi.

Ukrainas okupanti ir cietuši smagus zaudējumus un apsūdzēti civiliedzīvotāju tīšā nogalināšanā, kā arī citos kara noziegumos. Okupantu zvērības kļuva plaši zināmas pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijevas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Šajā “fašistu manifestā”, ko publicējusi Kremļa propagandas ziņu aģentūra RIA Novosti, detalizēti aprakstīta Krievijas attieksme pret ukraiņiem, tostarp nogalināšana un filtrācijas nometņu izveidošana.

Karš Ukrainā turpinās jau gadiem, kopš Krievija iebruka un okupēja Krimas pussalu, aizsākot konfliktu Ukrainas austrumos.

Leave a Comment