Apšaudē, dzimšanas dienas svinībās, gājuši bojā vismaz četri cilvēki

Apšaudē dzimšanas dienas svinībās Alabamā sestdienas vakarā nogalināti četri un ievainoti vairāki cilvēki, paziņoja Pol***ja.

WRBL-TV ziņoja, ka apšaude notikusi deju studijā Devilā.

Stacija demonstrēja nozieguma vietu attēlus ap Mahogany Masterpiece Dance Studio un blakus esošajām ēkām, kā arī intensīvu Pol***jas klātbūtni.

Alabamas tiesībaizsardzības aģentūra paziņoja, ka apšaude notikusi aptuveni pulksten 22.30. Sākotnējā apstiprinājuma par to, kas izraisīja apšaudi, nebija, un uzreiz nebija zināms, vai aizdomās turamais atrodas apcietinājumā.

Sgt Džeremijs Bērkets sacīja: “Šajā incidentā traģ**ki tika zaudētas četras dzīvības, un ir bijis daudz ievainojumu.”

Mācītājs Bens Heiss, kurš kalpo par kapelānu Deivilas Pol***jas departamentā un vietējās vidusskolas futbola komandā, sacīja, ka lielākā daļa upuru bija pusaudži, jo apšaude notikusi 16 gadus veca jaunieša dzimšanas dienas ballītē.

Viņš sacīja, ka apšaude ir satricinājusi mazo pilsētiņu, kurā reti sastopami smagi noziegumi.

“Viens no jaunajiem vīriešiem, kurš tika nogalināts, bija viens no mūsu zvaigžņu sportistiem un vienkārši lielisks puisis. Tāpēc es pazinu daudzus no šiem studentiem. Devila ir maza pilsēta, un tas ietekmēs ikvienu šajā apgabalā,” sacīja Hejs.

Lasi arī: Zvaigžņu prognoze nedēļai no 2023. gada 17. aprīļa līdz 23. aprīlim

Alabamas gubernatore Keja Īveja sociālajos tīklos publicētā paziņojumā sacīja: “Šorīt es sēroju kopā ar Devilas iedzīvotājiem un saviem kolēģiem alabamiešiem. Vardarbīgiem noziegumiem mūsu štatā NAV vietas, un mēs pastāvīgi informēsim tiesībaizsardzības iestādes, tiklīdz parādās informācija.

Tallapoosa apgabala skolu sistēma paziņoja, ka konsultācijas skolēniem skolās būs pieejamas pirmdien, sacīja skolas uzraugs Reimonds K Porters.

ASV prezidents Džo Baidens ir informēts par apšaudi, paziņoja Baltais nams, piebilstot, ka tas rūpīgi uzrauga situāciju un ir sazinājies ar vietējām amatpersonām un tiesībaizsardzības iestādēm, lai piedāvātu atbalstu.

Devila atrodas aptuveni 57 jūdzes (92 kilometrus) uz ziemeļaustrumiem no Montgomerijas, Alabamas štata galvaspilsētas, un tajā dzīvo 3200 iedzīvotāju.

COMMENTS

Leave a Comment