Bijušo vīramāti gandrīz nebaroja, viņa sala no vājuma un bija ietinusies vecā segā

Cik bieži mums vīramāte un dzīve kļūst par vienu veselu? Dažām dāmām ir nereāli paveicies, un viņu vīramāte burtiski kļūst par otro māti. Kāds ir spiests izturēt, klausoties neapmierinātus izteikumus un nebeidzamas lekcijas, nezinot, kad tas beigsies. Līdzīga situācija notika ar Žannu.

Žanna apprecējās ar Vladimiru, kad viņai bija tikko 18 gadu. Mīlestība uzkrita kā sniegs uz galvas. Viņu kāzas tika organizētas ne jau līgavas interesantā stāvokļa dēļ. Viņi ticēja tam, ka viņi patiešām ir radīti viens otram. Žannai šķita, ka viņas dzīves ceļā labāka vīrieša par Vladimiru vairs nebūs. Tātad, laimes putnu jāķer aiz astes.

Jaunā Žanna uzskatīja, ka neatkarīgi no tā, ar kādām grūtībām viņi sastapsies jaunas ģimenes ceļā, viņi tiks galā kopā. Lai gan katru dienu adekvātums meitenei kliedza: “Bēdz! Vai tu neredzi, ka tā bija kļūda?” Jaunā sieva negribēja ieklausīties savā prātā un turpināja spītīgi turēties pie vīra.

Bet viņš, savukārt, pie savas mammas svārkiem. Tas nav dīvaini, jo Viktorija mīlēja savu dēlu vairāk par visu. Vladimira tēvs nekad neuztraucās legalizēt attiecības ar Viktoriju. Viņš stāstīja saldus melus, cik vien varēja, un tad aizbēga. Sieviete dēlam veltīja uzmanību uz visiem 100%, un tā sagadījās, ka viņa viņu izlutināja.

Kamēr Žanna tikās ar Vladimiru, Viktorija viņai šķita ārkārtīgi mīļa un gādīga sieviete. Bet pēc kāzām notika kaut kas šausmīgs. Meitenei nācās dzīvot ar savu vīramāti zem viena jumta. Vladimirs bija 5 gadus vecāks par sievu, viņš strādāja un apsolīja, ka īrēs dzīvokli. Tomēr viņa vārdiem nebija lemts piepildīties.

Ko tik Žannai nācās dzirdēt, kamēr viņa dzīvoja pie vīramātes. Meitene gatavo slikti, viņa arī ģērbjas ne tā kā vajag, izklaidē vīru ne tā, un vēl sliktāk uzkopj māju. Lai kur Žanna dotos un ko darītu, Viktorija viņai sekoja. Žannas vecāki nebija apmierināti ar tik agru laulību, bet atbalstīja savu meitu, cik vien varēja. “Ja jūti, ka kaut kas nav kārtībā, nekavējoties atgriezieties mājās ,” Žannai apliecināja viņas māte.

Viņā arī devās atpakaļ uz savu vecāku māju. Laulība ar Vladimiru ilga nedaudz vairāk par gadu. Žanna ļoti ilgi raudāja un tik tikko spēja pateikt vecākiem, kāpēc viņa tā rīkojās. Izrādās, vīra neglaimojošie vārdi pievienojās ikdienas vīramātes neapmierinātībai un aizrādījumiem. Meitene vairs nevarēja ilgāk tā dzīvot. Viņai joprojām bija neticami kauns par savu kļūdu, taču viņa atkal jutās brīva.

“Žanna, piedod man, ka mēs visu tavu ģimeni satraucām. Mēs vienkārši nezinājām, pie kā vērsties. Es nevēlos atdot Viktoriju uz pansionātu, galu galā, žēl cilvēka. Vladimira otrā sieva Sanita par viņu nemaz nedomā. Viņa pat nebaro un neapciemo. Viņa sacīja, ka Viktorijai no šejienes ir jāpazūd līdz mēneša beigām. Viņa pārdos nelaiķa Vladimira dzīvokli ,” Žannai ausī čukstēja kaimiņiene Aija.

Dažus gadus vēlāk Žannai bija jāatgriežas dzīvoklī, no kura viņa reiz panikā aizbēga. Jaunā meitene spēja atgūties no piedzīvotā murga, veiksmīgi apprecēties, dzemdēt trīs bērnus. Taču kluso un laimīgo dzīvi pārtrauca zvans. “Žanna, tev zvana Aija. Tava kāpņu telpas kaimiņiene, kad vēl biji precējies ar Vladimiru. Žanna, lūdzu glāb Viktoriju. Viņai ilgi vairs nav palicis. ”

Lasi arī: Baidos, ka bērni vecumdienās nepasniegs glāzi ūdens, es viņus savā dzīvoklī nelaidīšu

Tagad Žanna stāvēja uz vecā nabadzīgā dzīvokļa sliekšņa. Gaiss smaržoja pēc vecuma, pelējuma un notekūdeņiem. Sieviete iegāja istabā un pamanīja uz gultas kaudzi vecu segu. Zem tiem izbijusies gulēja veca sieviete, piespiedusi pie sevis kaulainu kaķi. Žanna ieskatījās vecajai sievietei acīs, bet nevarēja atpazīt šo pārlieku dzīvīgo un valdonīgo dāmu. Vecums un grūtā dzīve bija izsitis no Viktorijas visu stulbumu.

Gudrā sieviete nevarēja atstāt Viktoriju zem šīs smakojošo segu kaudzes. Protams, viņa nekad neaizmirsīs to, ko viņai nācās pārciest jaunībā. Bet kā viņa justos, ja atstātu šeit veco vecmāmiņu, aukstumā un badā atdot savu dvēseli Dievam? Lai gan, iespējams, vissvarīgākais ir tas, kā reaģēja Žannas pašreizējais vīrs un viņas tagadējā vīramāte. “Tev taisnība, meitiņ, tu nevari atstāt to sievieti likteņa varā ,” Žannai atbildēja jaunā vīramāte. Visbeidzot, vīramātes un Žannas dzīve ir vienlīdz skaista.

Leave a Comment