Esmu nepatīkami pārsteigta par savas meitas rīcību un znota mātes bezkaunību

Tatjana vienmēr sēdās taksometra aizmugurē: tādā veidā šoferim ir vismaz par vienu iemeslu mazāk, lai sāktu sarunu. Un viņa pati aizkaitināti domāja: “Kāds ir mans liktenis ?! Kopš bērnības, strādāju, bez pārtraukuma. Un tagad jāuztur vīrietis, kurš ir diezgan vesels, darbspējīgs, jo meitai nav mugurkaula. Viņa atzīst, ka jau septīto gadu ir traka pēc viņa. Nu, lai viņš ir slinks cilvēks, bet kāds laipns, sirsnīgs, dzīvespriecīgs… Jā, kādam citam, īpaši uz sievasmātes rēķina, ir viegli izklaidēties,” sieviete nopūtās . ” Man vēl jāuztur vīrieti un viņa māti arī?”

Uzturēt vīrieti

Aizcirtusi durvis, viņa nogurusi apsēdās uz pufa, nomainīja apavus, piecēlās, nolika virsdrēbes skapī, iegāja dušā, gribēdama ātri aizmigt. Viņa apsedzās ar mammas adīto segu – vēl bija pavasarīgi vēss – un, sajutusi, kā siltums maigi apņem, it kā mammas rokas apskauj, aizvēra acis. “Ar labu nakti, mammu. Ja jūs dzīvotu, mēs kaut ko izdomātu kopā, pretējā gadījumā … ” Tanja vēlreiz nopūtās un ieslēdza lotosa formas naktslampu. Miegs kā nenāca, tā nenāca.

Jā, gan mātei, gan viņai bija smagi jāstrādā. Agri atraitne, māte viņu audzināja viena. Medmāsa vietējā Slim**cā nopelnīja maz. Mazliet palīdzēja masāžas, injekcijas, pilinātāji mājās, bet nācās pavasaros un vasarā pastrādāt kaimiņu dārzos un rudens-ziemas periodā adīt. Adītas segas bija īpaši noderīgas. Parādu nebija…

Lasi arī: Prognoze 2023. gada jūnijam no Andželas Pērlas: kuri no jums var gaidīt pozitīvas pārmaiņas

Lasi arī: Astro prognoze 2023. gada jūnijam – esiet gatavi cīnīties, lai uzlabotu savu finansiālo stāvokli

Tanja izmācījās par piegriezēju, jo viņai patika izdomāt un šūt tērpus sev, mātei un draugiem. Viņa apprecējās un dzemdēja meitu Janu. Bija dekrēta atvaļinājumā, kad cukurfabrika tika privatizēta, kā saka, mirkļa iespaidā. Viņi to nolaida lūžņos, neskatoties uz to, ka uzņēmums deva darbu gandrīz pusei pilsētiņas pilngadīgo iedzīvotāju. Bez darba Tanjas vīrs arvien biežāk dzēra, līdz nonāca pie šķiršanās. Viņa atgriezās ar mazuli pie mātes.

Mēs, protams, smagi strādājām. Jana tika audzināta un mācīta. Tad mana māte saslima. Gadu vēlāk viņa devās viņsaulē…

Meitas kāzas

Meita apprecējās, un no kāzu uzkrājumiem nekas nebija palicis pāri. Tanja pati izgudroja un uzšuva kleitu, un viņi iekļuva parādos par visu pārējo. Tatjana nolēma tos atdot pati, lai jaunlaulātie pēc saviem ieskatiem varētu rīkoties ar “kāzu” naudu. Tāpēc devās uz Itāliju.

Rūpējoties par Sinjoru Sofiju, Tanja atcerējās mātes padomu. Viņa ierīvēja seleriju gandrīz visos salātos, veica masāžu, daudz staigāja ar slimnieci, dejoja, mācīja dzeju, vingrināja pirkstus… Pēc sešiem mēnešiem Sinjora Sofija ar prieku atzīmēja, ka atceras lielāko daļu iemācīto dzejoļu. Bez lielas vilcināšanās viņa pareizi nosauc paziņu vārdus, pastaigā atpazīst kaimiņus, viņu bērnus un mazbērnus. Tanjai tika paaugstināta alga.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment