Lietas, ko nedrīkst darīt, ja jums blakus ir mazs bērns

Turēt rokās jaundzimušu mazuli, kurš cenšas atvērt savas mazās dūrītes – tā ir sajūta, kas nelīdzinās nekam citam pasaulē, raksta “CureJoy”.

Bet neaizmirstiet, ka ir robežas, kuras nevajadzētu pārkāpt, lai neliktu nervozēt vecākiem. Iespējams, ka jaunā māmiņa ir pārāk nogurusi un nepamanīs jūsu nekaunību, vai arī sakautrēsies jums par to aizrādīt.

Lasi arī: Kā radīt bērnā vēlmi mācīties

Bet, ja jūs vēlaties, lai jūs arī nākamajā reizē pielaistu klāt pie mazuļa, tad iegaumējiet šos 10 noteikumus:

Nemodiniet mazuli.

Mēs zinām, cik tas ir brīnišķīgi – skatīties viņa burvīgajās actiņās. Bet nevajag modināt aizmigušu mazuli.
Mazuļiem ( it īpaši jaundzimušajiem) ir nepieciešamas ne mazāk par 18 stundām miega diennaktī, lai normāli attīstītos. Turklāt vecāki droši vien ir patērējuši daudz laika, lai bērnu iemidzinātu. Ja jūs viņu pamodināsiet, tad jūs noteikti vairāk ciemos neaicinās.

Nesmēķējiet.

Labāk būt pārāk jūtīgam, nekā bezjūtīgam. Smēķēšana pirms un ciemošanās laikā ir kategoriski aizliegta.
Toksīni no cigaretes paliek jūsu elpā un nosēžas uz apģērba, un pēc tam mazulis tos ieelpo (tā arī ir pasīvā smēķēšana). Jā, un nepatīkamā smaka no jūsu mutes arī viņam nav vajadzīga. Uzvelciet tīras drēbes, atturieties no asām smaržām, grasoties apciemot mazuli.

Lasi arī: Sieviešu hormoni

Neturiet neko karstu, ja jums rokās ir mazulis.

Kad mamma redz, ka kāds tur viņas mazuli un paralēli strebj karstu kafiju vai tēju, tas viņu biedē un padara nervozu. Viņai galvā uzreiz rodas tūkstošiem briesmīgi scenāriji:
“Un, ja nu kafija izlīst? Un, ja nu krūze saplīst? Un, ja nu mazulis pagrūdīs krūzi?”
Šie paniskie jautājumi nekad nebeidzas. Tā kā pažēlojiet jaundzimušā māmiņu.

Nebučojiet mazuli.

Atkal jau, mēs jūs lieliski saprotam: mazuli tā vien gribas bučot un bučot! Bet veselais saprāts saka priekšā, ka nevajag bučot jaundzimušo, it sevišķi uz lūpām. Tas ir visnehigiēniskākais veids, kā izrādīt savu mīlestību.
Ja jūs vēlaties vienkārši mazuli nobučot, tad pajautājiet atļauju viņa vecākiem. Tikai nelieciet viņiem piekrist pret viņu gribu. Sekojiet līdzi savām manierēm.

Lasi arī: Zodiaka zīme Auns: raksturs, Vese***a, ideāla diēta

Neapciemojiet mazuli, ja jūs esat slimi.

Jūs taču nevēlaties, lai mazulis saķertu kādu vīrusu? Visi zina, ka infekcijas un Sli**bas tiek nodotas tālāk tuvā attālumā. Sagaidiet, kad esat vesels, un tad apciemojiet mazuli.
Bērns nekur nepazudīs, bet jūs pasargāsiet viņu no infekcijām. Ir zināms, ka jaundzimušais vēl nespēj aizsargāties no mikrobiem un slimībām. Lūdzu, neejiet pie viņa ciemos, ja esat slimi.

Nekavējiet.

Pat, ja jūs kavēsieties par pāris minūtēm, nepaslinkojiet un paziņojiet par to mazuļa vecākiem. Viņiem diez vai ir spēks pieņemt ciemiņus tad, kad ciemiņiem tas ienāks prātā.
Esiet pieklājīgi un atvainojieties par savu kavēšanos. Jo jaundzimušā vecāki bieži nogurst un ir izmocīti.

Lasi arī: Kā izvēlēties izglītojošas rotaļlietas bērnam

Neņemiet līdzi bērnus, ja viņi nav uzaicināti.

Jaunajai mātei nemaz nav tik viegli, it īpaši ar pirmdzimto. Nevediet sev līdzi citus bērnus, ja viņi nav aicināti.
Lai cik audzināti un paklausīgi viņi arī nebūtu, viņi vienalga pievērsīs sev uzmanību, lai arī tā paredzēta jaundzimušajam. Nevajag domāt, ka jūs uzaicināja kopā ar visu ģimeni.

Neaizmirstiet nomazgāt rokas.

Tas ir galvenais likums, pirms jūs pieskaraties bērnam. Jaundzimušie ļoti viegli saslimst ar dažādām infekcijām. Šajā posmā mazulim ir vajadzīga aizsardzība pret mikrobiem.
Obligāti mazgājiet rokas, pirms jūs ņemat mazuli rokās, un vienmēr ņemiet to kopā ar segu.

Lasi arī: Kā katra Zodiaka zīme cīnās ar stresu

Neskatieties, kā māte baro bērnu ar krūti.

Nevienam nepatīk, kad uz viņu lūr, it īpaši mātei, kura savu bērnu baro ar krūti. Barošana ar krūti – tā ir parasta lieta, un nevajag tai pievērst uzmanību. Ja tas ir pirmdzimtais, tad mammai tas vēl nav tik ierasti.
Gan mammai, gan mazulim nākas sastapties ar dažādām grūtībām. Nevajag viņu šokēt, veidojot briesmīgas grimases, kad viņa baro savu bērnu ar krūti. Ļaujiet viņai koncentrēties uz barošanu, nemulsiniet viņu.

Atturieties no nelūgtu padomu došanas.

Nelūgti padomi – tā ir slikta ideja. Nevajag uzspiest mātei savu izpratni, kurai viņa, iespējams, nepiekrīt. Atbalstiet viņu un piedāvājiet savu palīdzību.
Ļaujiet viņai saprast, ka viņa vienmēr var paļauties uz jūsu atbalstu. Bet savus padomus un domas paturiet pie sevis, kamēr jums neprasa.

Padalieties ar šiem noteikumiem ar visiem, kuriem tas ir aktuāli!

Avots: idejukabata.eu

Leave a Comment